Mooi feestje

Mooi feestje

Eindelijk mijn laptop weer uit het vet gehaald, want ik wil weer wat met jullie delen…

Tijdje terug werd er naar Barrera gebeld met de vraag of we ook wel eens bruiloften deden… Ja zeker! Niet zo vaak moet ik toe geven, maar de mensen die toch perse in hun favoriete kroeg willen trouwen, mijn zegen heb je! Zo ook deze. Kan het op vrijdag avond? Oeh….daar moest ik toch echt even over nadenken. Want waar ik een aanstaand echtpaar heel blij maak…maak ik een hoop andere toch ook even heel kortstondig (gelukkig) minder blij. Barrera heeft een hoog “mijn” gevoel. Dus als iemand op vrijdag avond zijn of haar café niet in kan, doet dat toch een beetje zeer.

Maar goed, ik hou wel van een feestje dus met de rest maak ik het wel weer goed. Dat doe ik gewoon.

Dus ik heb mevrouw R gebeld en afgesproken. Het was meteen gezellig, das zo handig dat ik al meer dan 25 jaar achter menig Leidse barretjes hebt gestaan…we kenden elkaar. Ze wist niet zo goed hoe het allemaal moest en ging, maar één ding stond vast…er kwam een zanger. Een vertolker van het levenslied, een liefhebber en een goede vriend van de aanstaande echtgenoot (die ongelofelijk teleurgesteld was omdat deze beste man net op de betreffende datum zijn keel aan het smeren was onder de Spaanse zon) dus…

Joh, ik hou wel van een uitdaging…gooi op die “Andere Hazes” wat een top naam!

Mevrouw R is op een later tijdstip nog een keer langs geweest met meneer H. Ze hadden niet veel wensen, gewoon bier en bitterballen. En of ik nog een leuke zanger wist? Ik zou mijn best doen (das makkelijk beloven hé…als dat al geregeld is) Sorry voor dat leugentje….het was om bestwil.

En wat werd het een avond! Het was een groot feest der herkenning. De vriendinnen hadden de winkel aangekleed (dat is een kunst die ik niet goed beheers, dus waarvoor dank, het was schitterend) Het bruidspaar straalde, de kinderen waren trots! De dames (bruid voorop) zagen er prachtig uit en dat was de heren niet ontgaan…kortom…ze hadden er zin in!

Andere Hazes had ik als overbrugging een wijntje aangeboden bij onze waarde collega’s van L’ esperance, want de bruidegom mocht hem niet te vroeg zien. Maar toen het moment daar was, vielen de laatste stukjes op zijn plaats. Het feest was af, meneer H intens gelukkig, want wat hij zo heel graag wilde kwam uit! Soms is geluk heel gewoon, ik krijg er nog een brok van in mijn keel als ik denk aan de liefdevolle blik die mevrouw R haar kersverse echtgenoot toe zond… En ik mocht hier gewoon bij zijn!

Dit soort momenten koester ik. Het heeft iets heel intiems, ook al sta je daar met 90 gasten. Deze avond draaide om liefde. Niet alleen van het bruidspaar, maar ook jarenlange vriendschappen, alles kwam samen…en het was goed.

I love my job!!!

Toedels