Oktober krrriebel

Oktober krrriebel

Zo…,,elk nadeel heb z’n voordeel” zei ooit een groot Amsterdammer, en hij had gelijk. De herfst heeft zo zijn voordelen, al is het nog niet zover. Nog maar een paar nachtjes slapen, en als je het (fantastische) weer bekijkt, ben je er natuurlijk nog niet zo mee bezig…met 2 en 3 Oktober. Maar wij dus wel. Al weken. Nu hebben wij een bijzonder heerschap met een gezonde kleur bij ons werken, die nog VOOR dat de pepernoten in de winkel liggen (medio Juli) al de drie oktober krakers van Rubberen Robbie door de zaak heen schalt.

Maar er is ook een hoop te regelen. Het eerste wat we altijd regelen is Dennis, voor de vrolijke plaatjes. Dan het podium voor hem om op te staan (dus niet voor de meisjes om op te dansen) Dan het licht (niet voor de jongens om in te klimmen) Dan natuurlijk personeel, wisselgeld, toiletten (Ja Dames…jullie staan altijd zo braaf 3 rijen dik te wachten voor het toilet, maar er staan altijd mobiele toiletten achter het podium. Zeg maar naast de plek waar die kerels altijd het grachtwater niveau staan te verhogen) extra schoonmaak, sluitdrankjes en hapjes voor ons. Want reken maar dat als wij eindelijk klaar zijn, dan hebben we enorme honger en reuze dorst, alsof we nog in de groei zijn zeg maar.

Ik heb er echt waanzinnig veel zin in. Ik begin ’s morgens om 09:00 uur en ben rond 06:00 de volgende morgen klaar. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk, dat als ik je op 3 Oktober tegen kom met mijn kinderen op de kermis, dat ik dan wat glazig door je heen kijk. Is niet persoonlijk. Zo zie ik de wereld dan gewoon. maar het is het allemaal dubbel en dwars waard!! Ik zal er een klein plaatje bij doen om jullie geheugen op te frissen, en rest mij alleen te zeggen….:,, TOT DAN!!!!!”

 

Toedels