Summer Reces

Summer Reces

Tja…time flies…WK alweer vergeten, niets meegenomen van de Champs-Elysees…nee, das niet waar trouwens. Marianne Vos heeft onze reet gered. Zij wint nml wel alles! Marianne…reken ons maar bij je fanclub! En natuurlijk zijn wij trots op iedereen die zich voor onze drie kleur heeft uitgesloofd! Maar goed, een lang verhaal kort…het is vakantie. dat betekent dat het bij ons op het Rapenburg best een beetje stil is. Althans, de meeste van ‘Regulars’ zijn op vakantie, en die maken doorgaans de meeste herrie. Deze mensen zijn verruild voor toeristen. En die komen in allerlei soorten en maten. Moet zeggen dat de Aziatische gasten de grootste uitdaging zijn. Die spreken of lezen geen letter over de grens (uiteraard uitzonderingen daar gelaten). Moet er wel bijzeggen, dat ook al hebben ze geen idee wat ze bestellen, ze eten en drinken alles op. weet niet of ik dat bij hun ook zou durven, dus petje af.

De Amerikanen zijn altijd gelukkig als ze een Burger of een BLT kunnen ontdekken, en thuis vertellen dat ze “real Dutch food” hebben gegeten.

Voor onze Duitse gasten hebben we altijd onze eigen Duitse schone achter de hand, dus dat geeft nooit problemen, en dan voor onze Franse mede Europeaan (wat zoeken ze hier in godsnaam?!) hebben we gelukkig een ras echte Dire Strates fan die ze in vlekkeloos Frans door onze kaart heen loodst.

En ik? Als ik weer eens de bar beman (omdat onze collega’s ook vakantie vieren) en de gebruikelijke grappen maak over herintreders en en bejaarden (pure zelfspot, voel je niet aangesproken) dan komen tussen de ice coffees, smoothies en bergen afwas door, mijn bloedjes samen aanlopen. Gedreven door honger weten ze mij altijd feilloos te vinden. Knap he?! 2 x 2 kroketten, een spuit spaatje en een milkshake verder, gaan ze weer voldaan huiswaarts.

Maar wij kijken alweer vooruit, die vakantie vliegt immers voorbij dus…

Zaterdag 6 September End Off Summer Party 2014 @ Barrera, met buiten top muziek, top cocktails, top happen en…jullie. En dat is ook top!

Ik zeg…fijne zomer en tot dan!

Toedels