WK 2014 Nederland – Costa Rica

WK 2014 Nederland – Costa Rica

Zo…ik heb eindelijk mijn hartslag onder controle. Wat een pot!! Maar ik zal bij het begin beginnen. We waren er al om 18:00 om te zien hoe die Rode Duivels het met zijn allen op de enkels van Messi hadden voorzien. Want dat hadden ze! En er maar (al schouderophalend) heel onschuldig bij staan kijken?! Ik ben dan altijd zo benieuwd wat er in die hoofden omgaat als ze zelf die beelden terug zien, die wij direct onder ogen krijgen? Er werden heel wat grappen gemaakt over de Argentijnse god, er vooral van uitgaande dat wij hem anders woensdag zouden treffen.

Maar we moesten nog even wachten. 22:00 moesten ze aantreden. We zouden wachten tot 21:00 en dan de tent omtoveren van gezellig eetcafe tot een waar voetbal dome! TV’tje maar naar binnen gericht deze keer, want het waaide nogal. Tribunes klaar, glazen vol, zoonlief op de bar, geluid op mach 10 met het volkslied…we konden beginnen!

Wij gingen wel even  winnen van die Costaricanen….dat was alleen wat makkelijker gedacht dan daar in Brazilië gedaan. Wat een vreselijke pot voetbal. nou ja…voetbal wilde ik het eigenlijk niet noemen. Als je toch van te voren met de trots van je land, je elf ‘finest’ in de kleedkamer zit, en je zegt:,, laten we vooral niet voetballen. Nee, ik zeg het verkeerd…laten we vooral zorgen dat ZIJ niet kunnen voetballen, dan winnen we het met pingels” Wat een verstand…wat een inzicht, wat een heldenrol heeft die man! Hij heeft zich alleen verslikt in onze Louis. Maar allemachtig wat duurde die 120 minuten lang!! De defibrillator lag al voor de 3e keer aan de lader. Das toch niet goed hoor…zo’n wedstrijd…voor mijn hart niet en voor de 10 paar oren die in mijn directe omgeving stonden niet. Ik heb gedroomd van die rood/geel geblokte vlag van die man uit Kazachstan. Ik heb gezien dat hij na de wedstrijd door de EHBO met een RSI arm van het veld werd gedragen, en dan weet ik gelukkig wat buitenspel is…toch gouw een 3e van onze gasten keek elkaar steeds weer vertwijfeld aan. Maar goed. We hebben gewonnen. We zijn gered door Tim Krul, aardige man.

We gaan deze gewoon snel vergeten, en richten onze blik op woensdag. Woensdag avond 22:00 uur wel te verstaan. Tegen Messi…

Oh, en nu ik jullie toch spreek…wil er iemand nog kaarten hebben voor Soldaat van Oranje? Voor woensdag as. aanvang 20:00 uur. Ik kan namelijk niet.

 

Toedels